Przepis konkursowy

PYSZNA TARTA Z MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto: ,
mąka, 25 dag
zimne masło, 14 dag
cukier puder, 2 czubate łyżki
żółtko, 1
zimna woda, 1-2 łyżki
Krem:,
mleko, 1 szklanka
żółtka, 3
mąka pszenna, 2 dag
cukier, 5 dag
serek mascarpone, 500 g
kawa Le Grant krema, 2 łyżki
truskawki, 250g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Grójec)
(Głosów: 181)


Zostań mistrzem kuchni

CIASTO: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, wylepić formę natłuszczoną formę do tart, nakłuć widelcem, piec z obciążeniem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C ok. 20 minut, aż się zezłoci. MASA: Mleko ugotuj. Ubij żółtka z cukrem. Dodaj powoli mleko miksując na wolnych obrotach.Dodaj mąkę i zmiksuj, gotuj na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Wystudzić. Zaparzyć kawę w filiżance odstawić do wystygnięcia. Wystudzony krem powoli połączyć z mascarpone i dodać dwie-trzy łyżki mocnej zimnej kawy, zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto udekorować połówkami truskawek. SMACZNEGO.
Zupa krem marchwiowa z suszonymi pomidorami i serkiem Mascarpone
Zupa krem marchwiowa z...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 15
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem
Sałatka z kapusty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 216
Penne z łososiem i kaparami
Penne z łososiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Naleśniki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Roladki Schabowe z pieczarkami i serem
Roladki Schabowe z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1704
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785