Przepis konkursowy

MAKARON Z DWOMA SERAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron penne, 300g
Ser żółty, 120g
Ser Cheddar, 150g
Mleko Prawdziwe 0,5%, 2 1/2szkl
Bułka tarta, 2 łyżki
Szynka serrano, 200g
Sól, 1 łyżeczka
Olej rzepakowy, 3 łyżki
Papryka w proszku i rozmaryn Prymat, 1/2 łyżki
Mąka, 1/4szkl
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Ząbkowice Śląskie)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu następnie odcedź. W drugim garnku wlej mleko, olej, mąkę, przyprawy i podgrzewaj aby powstała jednolita masa, następnie dodaj ser żółty, połowę sera Cheddar i drobno pokrojoną szynkę. Powstały sos połącz z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Bułkę tarta połącz z pozostałym serem i posyp potrawę. Wstaw do piekarnika na ok 20 min do zrumienienia. Smacznego.
Parówki w cieście francuskim z serem i ziołami
Parówki w cieście...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 121
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120
Drobiowa rozkosz
Drobiowa rozkosz
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Jesienna pizza
Jesienna pizza
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 7
Ravioli z żółtkiem
Ravioli z żółtkiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 818