Przepis konkursowy

WIEŻYCZKA ŁOSOSIOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Łosoś norweski Kąski, 75 g
Mleko, 250 ml
woda lekko gazowana, 250 ml
mąka, 1 szkl
jajka, 2 szt
olej rzepakowy, 5 łyżek
koperek, pęczek
małe ogórki, 3 szt
jogurt naturalny typu greckiego, 200 ml
sól, do smaku
pieprz ziołowy, do smaku
zioła prowansalskie, do smaku
słodka papryka, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewelina (Warka)
(Głosów: 4020)


Zostań mistrzem kuchni

Do miski wlewamy wodę i mleko, dodajemy jajka, mąkę, posiekany koperek (ok. 5 łyżek) oraz przyprawy (ja dodałam płaską łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, łyżeczka ziół prowansalskich i pół łyżeczki słodkiej papryki). Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 15 - 20 minut. Smażymy naleśniki. Pozostały koperek oraz ogórki starte na tarce mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku. Z naleśników wycinamy koła (np. szklanką) i przekładamy sosem i kawałkami łososia. Możemy również po prostu zawinąć naleśniki z sosem i łososiem. ;-) Smacznego!
Mocno czekoladowy tort z suszonymi owocami i nutellą
Mocno czekoladowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Piersiaczki
Piersiaczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 47
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
Zupa dyniowa z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym
Krokiety z pieczarkami...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 6
Tarta mocno czekoladowa ze śmietaną i malinami
Tarta mocno...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 234