Przepis konkursowy

SAŁATKOWA PYCHOTKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pomidory, 2 szt.
Filet z kurczaka, 1 szt.
Kabanosy, ok. 3 szt.
Pestki słonecznika, ok. 2 łyżki
Pestki dyni, ok. 2 łyżki
Sezam, ok. 1 łyżki
Suszone śliwki, ok. 5 szt.
Żurawina, 3/4 szklanki
Świeża bazylia, 3 listki
Sól, do smaku
Woda, 1 łyżka
Ocet jabłkowy, 2 łyżeczki
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Sałata lodowa, 1 szt.
Masło klarowne, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Warszawa)
(Głosów: 68)


Zostań mistrzem kuchni

Umytą pierś kurczaka pokroić w paski. Usmażyć na maśle. Pomidory umyte pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić na małe kawałeczki. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Przygotować sos z wody, octu i oliwy. Polać na przygotowaną sałatkę. Śliwki pokroić drobno, żurawinę oraz podrumienione na patelni pestki dyni i sezam dodać do sałatki . Dodać sól do smaku. Wymieszać.Całość posypać świeżą bazylią. Smacznego .
Ostra pizza chilli
Ostra pizza chilli
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 3258
Babeczki
Babeczki
30 min. 8 średni
Głosów: 38
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Marchewkowa rozkosz czyli treningowe ciasto marchewkowe
Marchewkowa rozkosz...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Pizza z serowym  brzegiem
Pizza z serowym brzegiem
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2254
Zakręcone Cynamonowe Bułeczki Cinnamon Rolls, z brązowym masłem i polewą miodową
Zakręcone Cynamonowe...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 84