Przepis konkursowy

SŁODKA PRZEKĄSKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kromek chleba tostowego, 8 szt
serek biały lub owocowy w kubeczku ( u mnie almette fruit ), 1 szt
jeżyny borówki lub maliny , 200g
jajko, 1-2 szt
cukier biały kryształ , pół łyżeczki
cynamon, 1-2 g
cukier puder , 5 łyżeczek
masło klarowane Mleczna Dolina, 8-10 łyżeczek
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Stanisław (Przysieka Polska)
(Głosów: 58)


Zostań mistrzem kuchni

Z chleba tostowego obcinamy wszystkie skórki. Wałkujemy je wałkiem, aby były płaskie. Następnie smarujemy je serkiem posypujemy odrobiną cukru i układamy borówki. Zawijamy w roladki troszkę je ściskając, aby nam się nie rozleciały. Serek zadziała nam jako warstwa klejąca. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku. Od razu smażymy je na maśle na złoty kolor z każdej strony. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju. Podajemy na ciepło lub na zimno posypane cukrem pudrem.
Kokosowe paski z piersi kurczaka
Kokosowe paski z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1374
Drobiowa rozkosz
Drobiowa rozkosz
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Francuskie makaroniki z mascarpone i kremem czekoladowo-orzechowym
Francuskie makaroniki...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4731
Pałki drobiowe w pomarańczach i rozmarynie
Pałki drobiowe w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 140
Bananowo-sernikowe marzenie z wiśniową sorbetową galaretką
Bananowo-sernikowe...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Deserek dla zakochanych
Deserek dla zakochanych
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16