Przepis konkursowy

SOCZYSTA PIERŚ KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś kurczaka, 500 g
oliwa z oliwek, 4 łyżki
miód , 1 łyżka
musztarda z curry, 2 łyżeczki
musztarda francuska, 2 łyżeczki
sól, 1/3 łyżeczki
pieprz, 1/3 łyżeczki
tymianek, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Warszawa)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś umyj, oczyść i osusz. Przygotuj małe naczynie żaroodporne (bez przykrycia) na dno wlej oliwę z oliwek. Pierś posól i popieprz. Musztardy, miód i tymianek połącz w jednolity sos. Przyprawioną pierś kładziemy do przygotowanego wcześniej naczynia i zalewamy sosem. Do nagrzanego piekarnika do 180oC wsadzamy naczynie i pieczemy 45min. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na kilka minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. mix sałat z sosem włoskim.
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17
Zupa z soczewicy z pieczoną papryką
Zupa z soczewicy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Kurczak po tajsku z mleczkiem kokosowym
Kurczak po tajsku z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 29
Łabędzie nad zalewem
Łabędzie nad zalewem
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 8
Przekładana kostka cappuccino
Przekładana kostka...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 31
Risotto z warzywami
Risotto z warzywami
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 52