Przepis konkursowy

ZUPA CHILLI Z KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
woda, 3 litry
pierś z kurczaka, średnia 1szt
groszek konserwowy, 1 puszka
śmietana , 3 łyżki
kostki rosołowe, 2 szt
ryż, 3/4 szklanki
natka pietruszki, 1 płaska łyżeczka
koperek, 1 płaska łyżeczka
przyprawa chilli, 1/3 łyżeczki płaskiej
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (komarów)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy wodę, jak się zacznie gotować dodajemy kostki rosołowe i wsypujemy ryż, pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się ryżu. Jak ryż będzie prawie miękki, dodajemy osączony groszek konserwowy, śmietanę, koperek, natkę pietruszki i przyprawę chilli, gotujemy do miękkości ryżu.
Serowo-mięsne kotleciki
Serowo-mięsne kotleciki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Tarta truskawkowa z różaną panna cottą
Tarta truskawkowa z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 995
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Kruchy placek z rabarbarem i malinami
Kruchy placek z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 67
Pierś z gęsi pieczona w owocach
Pierś z gęsi pieczona...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 15
Nadziane kluski
Nadziane kluski
30 min. 6 łatwy
Głosów: 40