Przepis konkursowy

TRZY CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
czekolady białe, 2 tabliczki
czekolady mleczne, 2 tabliczki
czekolady gorzkie 70% cacao, 2 tabliczki
śmietana 30%, 450 ml
żelatyna spożywcza, 3 łyżki
serek waniliowy homogenizowany, 3 op.po 150g
biszkopty kakaowe, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Bartosz (Kołobrzeg-Budzistowo)
(Głosów: 25)


Zostań mistrzem kuchni

Ubijamy 150 ml śmietany ,czekolady gorzkie rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do śmietany ubitej, do tej masy dodajemy serek homogenizowany, miksujemy. Łyżkę żelatyny zalewamy 5 łyżkami wody, mieszamy podgrzewamy i dodajemy do masy, później zalewamy formę np.okrągłą wyłożoną biszkoptami, kolejny etap w ten sposób z czekoladą mleczną i na końcu biała czekolada. Smacznego ;)
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21
Beza Pavlovej w 2 wariantach
Beza Pavlovej w 2...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 30
Polędwiczka wieprzowa faszerowana kurkami
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 27
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 6
Ziemniaki w waflu
Ziemniaki w waflu
30-60 min. 4 średni
Głosów: 257
Makaron zapiekany ze szpinakiem i łososiem
Makaron zapiekany ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 20