Przepis konkursowy

TRZY CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
czekolady białe, 2 tabliczki
czekolady mleczne, 2 tabliczki
czekolady gorzkie 70% cacao, 2 tabliczki
śmietana 30%, 450 ml
żelatyna spożywcza, 3 łyżki
serek waniliowy homogenizowany, 3 op.po 150g
biszkopty kakaowe, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Bartosz (Kołobrzeg-Budzistowo)
(Głosów: 25)


Zostań mistrzem kuchni

Ubijamy 150 ml śmietany ,czekolady gorzkie rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do śmietany ubitej, do tej masy dodajemy serek homogenizowany, miksujemy. Łyżkę żelatyny zalewamy 5 łyżkami wody, mieszamy podgrzewamy i dodajemy do masy, później zalewamy formę np.okrągłą wyłożoną biszkoptami, kolejny etap w ten sposób z czekoladą mleczną i na końcu biała czekolada. Smacznego ;)
Czekoladowa tarta z bananem
Czekoladowa tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 17
Tiramisu kokosowo czekoladowe
Tiramisu kokosowo...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Pijany kokos
Pijany kokos
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 236
Calzone pomidorowe z nutką pikanterii
Calzone pomidorowe z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 2
Bajeczny tęczowy torcik
Bajeczny tęczowy torcik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Warkocz Góralki
Warkocz Góralki
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 97