Przepis konkursowy

TRZY CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
czekolady białe, 2 tabliczki
czekolady mleczne, 2 tabliczki
czekolady gorzkie 70% cacao, 2 tabliczki
śmietana 30%, 450 ml
żelatyna spożywcza, 3 łyżki
serek waniliowy homogenizowany, 3 op.po 150g
biszkopty kakaowe, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Bartosz (Kołobrzeg-Budzistowo)
(Głosów: 25)


Zostań mistrzem kuchni

Ubijamy 150 ml śmietany ,czekolady gorzkie rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do śmietany ubitej, do tej masy dodajemy serek homogenizowany, miksujemy. Łyżkę żelatyny zalewamy 5 łyżkami wody, mieszamy podgrzewamy i dodajemy do masy, później zalewamy formę np.okrągłą wyłożoną biszkoptami, kolejny etap w ten sposób z czekoladą mleczną i na końcu biała czekolada. Smacznego ;)
Zawijasy (roladki)
Zawijasy (roladki)
30-60 min. 2 średni
Głosów: 26
Przepis na pizzę ze szpinakiem i oliwkami w roli głównej (wegetariańska)
Przepis na pizzę ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Muffiny czekoladowe z budyniem
Muffiny czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 51
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9
Warkocz Francuski
Warkocz Francuski
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 21