Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA Z CHIPSAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z kurczaka, 60-70 dag
Orzechy nerkowca, 7 dag
Cebula średnia, 1 szt.
Seler, 10 dag
Sól, płaska łyżeczka
Majonez, 3 łyżki
Ser żółty, 15 dag
Chipsy, 10 dag
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Brodnica)
(Głosów: 4254)


Zostań mistrzem kuchni

1. Pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i gotujemy. Seler gotujemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy i cebulę drobno siekamy. 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Chipsy kruszymy. 3. Mięso mieszamy z majonezem, selerem, cebulą, orzechami i solą. 4. Formę smarujemy olejem. Przekładamy do niej mięso i posypujemy serem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Wyjmujemy posypujemy chipsami i pieczemy jeszcze 5 minut.
TARTALETKI z dynią, fetą i oliwkami
TARTALETKI z dynią,...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1312
Ciasteczka śmietankowe
Ciasteczka śmietankowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 8
Rosół NIEzwykły
Rosół NIEzwykły
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim
Piersi z kurczaka ze...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 15
PIKANTNE MUFFINKI
PIKANTNE MUFFINKI
30 min. 6 łatwy
Głosów: 37
Bułeczki świnki
Bułeczki świnki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1545