Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA Z CHIPSAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z kurczaka, 60-70 dag
Orzechy nerkowca, 7 dag
Cebula średnia, 1 szt.
Seler, 10 dag
Sól, płaska łyżeczka
Majonez, 3 łyżki
Ser żółty, 15 dag
Chipsy, 10 dag
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Brodnica)
(Głosów: 4254)


Zostań mistrzem kuchni

1. Pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i gotujemy. Seler gotujemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy i cebulę drobno siekamy. 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Chipsy kruszymy. 3. Mięso mieszamy z majonezem, selerem, cebulą, orzechami i solą. 4. Formę smarujemy olejem. Przekładamy do niej mięso i posypujemy serem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Wyjmujemy posypujemy chipsami i pieczemy jeszcze 5 minut.
Wykwintne tosty maślane z łososiem
Wykwintne tosty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3841
Puszysty omlet śniadaniowy
Puszysty omlet...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 21
Ogórkowy gulasz
Ogórkowy gulasz
30 min. 2 łatwy
Głosów: 139
Ciasto z owocami i budyniową pianką
Ciasto z owocami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Placuszki marchewkowe z jabłkiem i cynamonem
Placuszki marchewkowe...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144