Przepis konkursowy

TORCIK MALINOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 6
Cukier , 1 szklanka
Mąka, 4 łyżki
Mąka ziemniaczana, 2 łyżki
Proszek do pieczenia, 1 łyżka
Kakao, 3 łyżeczki
Kremówka, 0,5
Cukier puder, 2 łyżki
Maliny,
Jagody,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Sandra (Sośnie)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Jajka i cukier ubić a następnie dodawać stopniowa kolejne produkty czyli mąka , mąka ziemniaczana , proszek do pieczenia i kakao. Później gdy ubiliśmy te produkty przekładamy na tortownice i wkładamy do piekarnika na 30 minut. Gdy wyłożymy z piekarnika przekrawamy na trzy części i przekładamy biszkopt kremówką. Następnie dekorujemy malinami i jagodami i wkładamy do lodówki. Gdy wyłożymy tort jest już on gotowy do spożycia.
Kokosowe paski z piersi kurczaka
Kokosowe paski z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1374
Sushi z omletem tamago
Sushi z omletem tamago
30-60 min. 4 średni
Głosów: 62
Migdałowa poezja
Migdałowa poezja
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3725
Tarta cynamonowa z jabłkami
Tarta cynamonowa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 271
Tofu-omlet z mąki kokosowej
Tofu-omlet z mąki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Naleśniki z nutellą, karmelizowanymi bananami oraz bitą śmietaną.
Naleśniki z nutellą,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 191