Przepis konkursowy

TORCIK MALINOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 6
Cukier , 1 szklanka
Mąka, 4 łyżki
Mąka ziemniaczana, 2 łyżki
Proszek do pieczenia, 1 łyżka
Kakao, 3 łyżeczki
Kremówka, 0,5
Cukier puder, 2 łyżki
Maliny,
Jagody,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Sandra (Sośnie)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Jajka i cukier ubić a następnie dodawać stopniowa kolejne produkty czyli mąka , mąka ziemniaczana , proszek do pieczenia i kakao. Później gdy ubiliśmy te produkty przekładamy na tortownice i wkładamy do piekarnika na 30 minut. Gdy wyłożymy z piekarnika przekrawamy na trzy części i przekładamy biszkopt kremówką. Następnie dekorujemy malinami i jagodami i wkładamy do lodówki. Gdy wyłożymy tort jest już on gotowy do spożycia.
Kocie Oczka
Kocie Oczka
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 3
GNIAZDKA  JOGURTOWE
GNIAZDKA JOGURTOWE
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Spaghetti z wędzonym łososiem, pesto i szpinakiem
Spaghetti z wędzonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Tort Śmietankowa borówka
Tort Śmietankowa borówka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 37
Rolada ze szpinakiem
Rolada ze szpinakiem
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Śmietankowy torcik
Śmietankowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 184