Przepis konkursowy

ZUPA PIECZARKOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
skrzydełka z kurczaka, 3szt.
włoszczyzna, 1szt.
pieczarki, 500g
czosnek, 3ząbki
masło, 1łyżka
serek topiony Gouda hohland, 1szt.
serek topiony hochland pieczarkowy, 2szt.
makaron świderki, 1szt.
tymianek, szczypta
sól, pieprz, szczypta
bazylia, szczypta
koperek, 1/3 pęczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Kowalewo Pomorskie)
(Głosów: 1069)


Zostań mistrzem kuchni

Gotuję wywar na skrzydełkach razem z włoszczyzną. Przesmażam czosnek pokrojony w plasterki na maśle. Następnie dodaję pokrojone w plastry pieczarki. Smażę aż do zarumienienia pieczarek. Dodaję je do gotowego wywaru. Kolejny krok to rozpuszczenie serków topionych poprzez dodawanie do nich gorącego rosołu. Kiedy serki będą miały gładką konsystencję dodaję je do naszego wywaru. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami aż uzyskam dość intensywny smak. Makaron gotujemy osobno. Siekamy koperek i dodajemy już na talerzu . W połączeniu z makaronem otrzymujemy pyszną zupę dla całej rodziny :)
Pierś z rozmarynem
Pierś z rozmarynem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Muffinki marchewkowe z orzeszkami ziemnymi
Muffinki marchewkowe z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 171
Zawijaniec z niespodzianką
Zawijaniec z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 551
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Czekoladowy makaron z sosem truskawkowo - czekoladowym
Czekoladowy makaron z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 637
Tilapia smażona z salsą z warzyw
Tilapia smażona z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 43