Przepis konkursowy

RYŻ CARRY Z KIEŁBASĄ - SZYBKIE STUDENCKIE DANIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pomidor, 2
ryż, 200g
kiełbasa podlaska, 1laska
bazylia, 4listki
carry, 4łyżki
kurkuma, 4łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Toruń)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy ryż ok 10-15 minut w zależności od wyboru -brązowy/biały. Pokrojoną kiełbasę w kostki podgrzewamy na patelni grillowej. Do ugotowanego ryżu dodajemy przyprawę carry i co najważniejsze kurkumę , sól oraz pieprz. Wszystko razem podsmażamy. Do dekoracji dodajemy bazylię oraz pomidory pokrojone w plastry do smaku.
Torcik malinowy
Torcik malinowy
30-60 min. 2 średni
Głosów: 7
Tarta jeżynowa z nutką białej czekolady
Tarta jeżynowa z nutką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 137
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
Grillowany łosoś w marynacie ziołowej podawany z makaronem nitki
Grillowany łosoś w...
30 min. 4 średni
Głosów: 20
Soczysta pierś kurczaka
Soczysta pierś kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 17