Przepis konkursowy

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURACZKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
śledzie matjas, 1 opakowanie
średnie buraki czerwone, 2 szt
cebula, 1 szt
jabłko, 1 szt
kiszone ogórki, 2 szt
czerwona fasola w puszce, 1 puszka
jaja kurze, 2 szt.
śmietana w kubku Mleczna Dolina 18%, 3/4 kubka
sól, do smaku
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Wrocław)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Buraki ugotować, obrać i pokroić w drobną kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać, jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić tak jak buraki, ogórki i śledzia także pokroić w kostkę, fasolkę wypłukać z zalewy i dobrze odsączyć. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać i posiekać. Wszystko razem wymieszać dokładnie, dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku i jeszcze raz wymieszać. Smacznego!
Łosoś z karmelizowana gruszka i figami
Łosoś z karmelizowana...
30 min. 2 średni
Głosów: 123
Tacos z filetem z piersi kurczaka
Tacos z filetem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Mezalians
Mezalians
30 min. 4 łatwy
Głosów: 502
Serowe muszelki w sosie pomidorowym
Serowe muszelki w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 793
Cukinia faszerowana dynią i mięsem mielonym
Cukinia faszerowana...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 16
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1511