Przepis konkursowy

TORCIK CAPPUCCINO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
JAJKO CAŁE, 1 SZT.
ŻÓŁTKA, 5 SZT
WANILIOWE SERKI, 3 SZT PO 150 G
ŻELATYNA, 2 ŁYŻKI
KAWA, 3 ŁYŻECZKI
MLEKO W PROSZKU, 2 SZKL. PO 250 ML
CUKRU PUDRU, 3/4 SZKL
BISZKOPTY KAKAOWE BONITKI, 3 PACZKI
ORZECHY LASKOWE DO DEKORACJI,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Sylwia (CIEŚLANKI)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

KAWĘ ZAPARZAMY W 250 ML WODY I STUDZIMY. ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W 125 ML WODY I STUDZIMY. ŻÓŁTKA I JAJKO UBIJAMY Z CUKREM NA PARZE. STUDZIMY. MARGARYNĘ UCIERAMY NA PUCH. NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA, STOPNIOWO DODAJEMY MASĘ JAJECZNĄ, A NASTĘPNIE SERKI. NADAL UCIERAJĄC DODAJEMY MLEKO W PROSZKU. WLEWAMY ŻELATYNĘ. BISZKOPTY NASĄCZAMY KAWĄ. UKŁADAMY W TORTOWNICY NA PRZEMIAN Z MASĄ AŻ DO WYCZERPANIA MASY I BISZKOPTÓW. CIASTO WSTAWIAMY DO LODÓWKI I CHŁODZIMY 1.5 GODZINY.
Ciasto dla Chłopa z piwem i popcornem
Ciasto dla Chłopa z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3963
Smażone lody
Smażone lody
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60
GALARETKOWIEC
GALARETKOWIEC
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50